Şahsiyetinizi Nasıl Alırsınız?


Efendim söylüyorum karışık gelebilir not almaya başlayın lütfen!

Benimkisi kadın ve bayan kavgasına karışmamış olsun mümkünse. Kadın olarak alabilirsem sevinirim. İlerleyen saatlerde kız çocuğu, ilişki içinde bir bayan ve anne de getirebilirseniz tadından yenmez.

Beyefendi için mi?

En sade hali ile erkek olarak başlangıç lütfen.

İlerleyen saatlerde bir oğlan çocuğu, ilişki içinde bir adam ve üstüne bir de baba kendisi için alabiliriz.

Menüyü ben bildiğim için siparişleri de burada ben veriyorum farklı tatlar denemek isteyen olursa buyursun lütfen. Yeniliklere her zaman açık olmak da fayda görürüm.

Şahsiyet de menümüzde bulunuyor ama o biraz ağzının tadını ve ne istediğini bilenler içindir. Malzemelerinden birazdan bahsedeceğim.

Siparişler verildiyse konuya girebilirim sanırım.

Neden adam gibi adam deyimi gün geçtikçe adam gibi kadına döndü buradan başlayabilir miyiz mesela?

Adam gibi adam bir cinsiyet içerirken neden kadına bir de adamlık yükleniyor?

Hayır onuda mı biz yapalım? Aslında cinsiyetçiliğin her iki türlüsüne de karşıyım ben. Kadın gibi giyinmiş, kadın ağızlı (argo hali ile karı ağızlı) deriz çok dedikodu yapana ya da çok konuşana. Çok dır dır edene deriz aslında. Madem davranış ve giyim bile cinsiyet içeriyorsa adamlık daha şimdiden bir erkeğin menüsüne girdi bile.

Bir de iş paylaşımı, ilişkide adalet, kanun önünde eşitlikten bahsedelim. Daha şimdiden derim ki; hepsinde adil olalım da güç de eşit değildik hani. Oldu olacak mahalle kavgalarına da çağırın. Zamanında bu topraklar için savaştık gerekirse yine yaparız da neden ilişkide savaşıyoruz birbirimiz ile?


İş maddiyata gelince hayat müşterek;

-severek yeriz,

Söz dinlemeye, birbirine üstünlük kurmaya geldi mi;

-ben erkeğim!

Kendimizi hayatımızdaki insanlardan da koruyacağız derken neredeyse Zeyna gibi olduk. Ancak bir kadın Zeyna bile olsa, bedensel olarak bir erkek ile asla aynı güce sahip değildir. Kanun önünde kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç hepimiz aynıyız ve insanız eyvallah. Bunun tadına sanırım herkes bakmak ister.

Bu arada adamlık sağa sola savrulan bir şahsiyet şemsiyesi değil. Cinsiyeti itibari ile erkeğe yakışan ve doğuştan ölüme giden yolculukta bir kadının hayatında kahramanı olduğunda verilen bir mareşaldir. Bunu sadece sevgiliniz olarak düşünmeyin. Bir erkek dünyaya gelirken bile bir kadının parçasıdır. Her erkeğin annesi için oğlu bir kahraman ve kızı bir prensestir.  Çocuğu için de babası bir adam ve annesi bir kadındır.

Çoğu zaman da hayatımızdaki insanlara büyüdüğümüz yerdeki norm ve davranışlarla yaklaşırız. Bazen bir kadın kendini hayatı boyunca bir kız çocuğu gibi hissederken bir erkek tarafından prenses olmanın ne demek olduğunu yaşarken görebiliriz. Bu erkek bir prenses tarafından büyütülmüştür ve şahsiyeti itibari ile unvanına yakışan bir adamdır.

Durumu toplarsak eğer bahsettiğim şey insan olmak deyimi ise şahsiyet ya da cinsiyet içermez. Adam olmak kadına değil erkeğe yakışır. Kadın hayatında bunu üstlenen bir erkek olmadığında tüm dünyayı üstlenmek zorunda kaldığında güçlü bir kadın olur. Adam değil!

Hayatında ona sığınan kadın olmadığında bir erkeğin kadın olmadığı gibi.

Siparişlerinizi aldıysanız afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kral Konuştu

Pamuk Prens ve Prensesler

Her Samuray Ne Zaman Bırakması Gerektiğini Bilir

Kim Daha İyi Aldattı ? Who Cheated Better?

Ağlamıyorum Gözüme Geçmişim Kaçtı

Bu Akşam Saygılar Benden

Merhaba.

Kokumdaki Karışık Ruhlar

Egolomania